Práce, obchod, byznys je pro mnohé majitele jako vlastní dítě. Prvně jej vytvoří, pak postaví na vlastní nohy, a nakonec jej stále něco učí a snaží se tlačit dopředu. Vyvíjí ho. Jak nechat firmu dělat naplno svou práci? Chce to víc pracovníků, lepší vybavení či nové zázemí? Rozhodně i to je potřeba. Bez kvalitně proškoleného personálu v adekvátním množství, v moderně vybavené provozovně či v pěkném prostředí to rozhodně nejde. Ale dnes už to nemusí stačit. Pokud byste se podívali ke konkurenci, co byste našli? Nejspíše to, že stejně jako mnoho jiných digitalizovali a své procesy zautomatizovali. Jedině tak je totiž práce efektivní, bez množství chyb a v ziskovém módu. Je pro vás automatizace procesů vhodná? Určitě ano.

Pokrok jde zkrátka dopředu. Je žádoucí, aby se vše urychlilo a zjednodušilo. Digitální propojení značně ušetří množství práce a času, který ji musíte obětovat. To, co jste dříve ručně složitě zadávali do počítače, se po novém nastavení udělá během chvilky. Vše se vyvíjí, nyní jste na řadě vy.

O co se jedná? Co to je automatizace procesů?

Pro někoho jsou tato slova něco jako magické zaklínadlo. Ne každý se kamarádí s počítačem a nemusí mu být tedy jasné, co tím získá. Pokud jste tedy rozhodnutí, pro své podnikání něco udělat, abyste mu pomohli dále růst, je to to pravé pro vás.

Automatizace procesů dělá práci za vás. Příjemná myšlenka že? Automatizace se stará o administrativní věci, dokáže propojit používané aplikace, takže je vše efektivnější a přenáší data tam, kde jsou třeba. Toto nastavení vám ušetří nejen čas, ale i peníze a odstraní chybovost lidského faktoru. A to je to hlavní. I přes veškerou snahu, zaškolení a praxi jsou lidé často tím hlavním důvodem, proč se chyby vůbec objeví. Pokud se to dá obejít, směle do toho. Vaši zaměstnanci se však o místo bát nemusí. Určitě pro ně najdete jiné využití. Třeba v nové hale, kterou postavíte z nově získaných zisků.

Make. Lepidlo internetu

Dříve Integromat, je jedním ze skvělých nástrojů, pomocí něhož vše uvedeme do provozu. Umí automatizovat aplikace a služby, které jsou zrovna u vás denně používané. A to tak, aby mezi sebou vzájemně komunikovali. Vše je přehledné v digitální podobě v jednoduchých šablonách. Stačí se jen domluvit na tom, co spolu propojit. Zde lze využít i API proces a pomocí Make vytvořit konektor téměř s čímkoli. Vše pak pojede bez nutnosti vaši přítomnosti či dohledu. A to 24 hodin denně.

Jsem oficiální MakePartner a pomohu Vám jak s navržením tak správou vaší automatizace.

Automatizace se nemusíte bát

Odstraňte strach z neznámého

Digitalizace jde společností všemi směry. Proč je to dobře? Mohlo by vás přesvědčit i to, že díky tomu ušetříte hromadu papíru a budete se tak chovat ekologicky. Další plus. Zbývá už jen zjistit, co přesně se dá ve vaší oblasti podnikání, služeb a práce dostat pod kontrolu. A nebojte, nejde o žádné nahrazení lidí roboty, jak se mnozí domnívají. Jde pouze o efektivitu práce. O to, abyste nedělali zbytečně práci, která lze automatizovat.

Chcete začít s automatizací, ale nevíte kde?

Domluvme se na nezávislé schůzce, kde probereme, jaké jsou vaše potřeby a jaké nástroje zvolíme. Make? Airtable? Vlastní webová aplikace? Najdu to nejlepší řešení, uvidíte!